Beveiligers haalden de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zaterdag van het podium tijdens een toespraak in Reno (Nevada). Dat gebeurde volgens de Secret Service toen iemand in het publiek ,,vuurwapen'' schreeuwde.

Op beelden is te zien hoe Trump even ingespannen naar het publiek staarde, waarna de agenten van de Secret Service hem beetpakten en meevoerden. Andere agenten grepen een man die vooraan stond tijdens de toespraak. Hij werd later afgevoerd door de politie.

Volgens Amerikaanse media gaat het om de 33-jarige Austyn Crites. Tegen lokale media zei hij dat hij een bord omhoog hield met de tekst ’Republikeinen tegen Trump’. Crites zegt in een interview met The Guardian zelf een Republikein te zijn, maar hij is tegen de kandidatuur van Trump.

Het bleek uiteindelijk loos alarm te zijn; er werd geen wapen aangetroffen. Trump keerde na een paar minuten weer terug naar het podium. ,,Niemand zei dat het makkelijk zou worden voor ons'', zei hij. ,,Maar we zullen nooit worden tegengehouden.''


Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)