De vrachtwagenchauffeur die 2,5 jaar geleden een motoragent aanreed op de A15 bij de Botlektunnel is vanmiddag veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Ook kreeg hij een voorwaardelijke celstraf opgelegd van 2 maanden.

Trucker Willem M. (42) zou op 1 oktober 2015 op de A15 bij Rozenburg te weinig afstand hebben gehouden tot de Rotterdamse motoragent Dennis. Hij moest de politie volgen naar een weegpunt, omdat het vermoeden bestond dat zijn vrachtwagen te zwaar beladen was. M. gaf gas, precies op het moment dat de agent remde. De vrachtwagen reed genadeloos over de motor heen. De agent verloor bij het bizarre ongeluk zijn arm en brak zes ribben en zijn linkerhand.

De trucker verklaarde dat hij vooral bezig was met invoegen. Hij had daarom minder oog voor de motoragent. Volgens de rechtbank is van opzet niets gebleken.

Beroepschauffeur

Mocht hij binnen twee jaar weer in de fout gaan, dan raakt hij tijdelijk zijn rijbewijs kwijt. Omdat de man een beroepschauffeur is, wilde de rechter niet zo ver gaan.

Justitie eiste twee weken geleden een voorwaardelijke celstraf van twee maanden, plus een taakstraf van 160 uur en een rijontzegging van achttien maanden, waarvan een half jaar voorwaardelijk. 

Bron: AD.nl

Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)