De Maasstad neemt op diverse locaties extra maatregelen tegen terreur. De populaire uitgaansstraten De Meent en de Witte de Withstraat gaan zo ingericht worden dat er niet met een voertuig op het trottoir of terrassen kan worden ingereden.

„De driehoek en het college hebben enkele maanden geleden opdracht gegeven om ook kwetsbare openbare locaties in de stad in kaart te brengen. Een eerste inventarisatie is gemaakt op basis van de symboolfunctie van een locatie, de mensenmenigte die zich daar verzamelt en de mogelijkheid tot inrijden van de locatie. Wij willen deze locaties de nodige bescherming bieden door de fysieke weerbaarheid te vergroten”, zegt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, die wel als uitgangspunt heeft om Rotterdam een aantrekkelijke en toegankelijke stad te laten blijven.

„Er zijn overigens geen signalen dat Rotterdam een doelwit is”, aldus Aboutaleb, die liever wil voorkomen dan genezen.

Populaire straten

De Meent en de Witte de Withstraat zijn in Rotterdam populaire uitgaansstraten. Er zijn veel horecagelegenheden en terrassen direct aan de openbare weg te vinden. De bewoners van de straat zijn inmiddels op de hoogte gesteld door de gemeente.

Overigens heeft Rotterdam de afgelopen jaren na aanslagen in verschillende Europese steden zichtbare en onzichtbare maatregelen getroffen om grote evenementen te beveiligen tegen aanslagen. „Zo treffen wij bij grote evenementen zoals de Marathon, het nationale vuurwerk en de huldiging van Feyenoord inrijbeperkende maatregelen door het plaatsen van roadblocks en vrachtwagens”, aldus Aboutaleb.

Telegraaf.nl

Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)