Bij de Rotterdamse politie hebben vrouwen en allochtonen die solliciteerden meer punten gekregen. Daardoor maakten ze meer kans op een baan. Agenten zijn woest, de leiding van het korps geeft toe dat er fouten zijn gemaakt.

De politie beoordeelde de sollicitanten op zeven criteria, waaronder ervaring, motivatie en afkomst. Autochtone mannen kregen één punt voor hun afkomst, allochtone vrouwen vier punten. Agenten zijn woedend over deze voorkeursbehandeling. ,,Op deze manier wordt er gediscrimineerd en worden allochtone medewerkers niet op hun kwaliteiten geselecteerd”, zegt een politiemedewerker die anoniem wil blijven.

De politie zegt dat een allochtone sollicitant de voorkeur mag krijgen bij gelijke geschiktheid, maar alleen als alle criteria zijn beoordeeld. De politie gaat de richtlijnen in het hele land nu ,,beter toelichten”.

Het lijkt erop dat de politie verwoede pogingen doet om meer allochtonen aan te trekken. De Amsterdamse politieleiding overweegt om een hoofddoekje toe te staan voor agentes, zo bleek de afgelopen week. Op die manier hoopt de leiding meer allochtone agenten in het korps te krijgen.


Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)