De politie heeft woensdagavond een optreden van de Amerikaanse band Allah-Las in de Rotterdamse Maassilo afgelast vanwege een ’terreurdreiging’. Dat meldt de Maassilo op Twitter. Agenten in kogelwerende vesten hebben de omgeving afgezet.

’Geen mensen in de zaal’

Toen de melding van de politie binnenkwam, waren er nog geen mensen in de zaal. „De meeste mensen zullen nog onderweg zijn geweest”, zei een medewerkster van Rotown.

’Aanslag tijdens concert’

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) had woensdagavond geen verdere informatie. De dienst verwees naar de Rotterdamse politie. De politie zou ’s middags al te horen hebben gekregen dat er mogelijk een aanslag zou worden gepleegd, meldt RTV Rijnmond. De politie is woensdagavond bezig met het opstellen van een verklaring.

De bandleden van Allah-Las hebben de Maassilo in Rotterdam rond 21.00 uur verlaten. Ze kwamen door een achteringang naar buiten en vertrokken onder politiebegeleiding; motoragenten rijden met ze mee.

Rockband Allah-Las

Allah-Las is een rockband geïnspireerd door de muziek uit de jaren 60. In het verleden had de band Allah-Las problemen met de bandnaam omdat deze verwees naar Allah, Arabisch voor god. Er is eerder een optreden van de band afgezegd. Een Turkse organisator durfde het, vanwege de bandnaam, niet aan.

In het voorprogramma stond woensdagavond de Turks-Nederlandse groep Altin Gün, die is geïnspireerd door de Turkse psychedelische folk uit de jaren 70.

Maassilo

De Maassilo is een voormalige graansilo die is omgebouwd tot evenementenlocatie. Het gebouw staat in Rotterdam-Zuid aan de Maashaven. Het is rustig rond de Maassilo. Straten die dicht in de buurt van de Maassilo liggen zijn gewoon open voor het verkeer. Auto's rijden langs het gebouw.

Fans van de band Allah-Las, die zou optreden, zijn er niet meer. De band zou ook pas om 20.30 uur beginnen en ruim daarvoor werd besloten dat het optreden niet doorging. Een paar nietsvermoedende concertgangers die nog arriveren reageren verbaasd als ze horen dat het concert is afgelast. De meeste fans zijn dan al naar huis of niet meer gekomen omdat ze het bericht hebben gehoord.

Update: Er is een busje met Spaans kenteken en gasflessen aangetroffen in de buurt van de Maassilo, meldt de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. De bestuurder is staande gehouden.


Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)