De politie van Amsterdam heeft met een bliksemactie van een arrestatieteam zeer waarschijnlijk een liquidatie in de onderwereld voorkomen. Drie personen zijn gearresteerd.

De verdachten, van 45 en 32 jaar oud, reden afgelopen donderdagavond 1 juni 2017, rond 22.45 uur, in een gestolen BMW op de Hoge Ring in Almere. Het voertuig was voorzien van gestolen kentekenplaten. Het arrestatieteam startte een ’autoprocedure’ en wist de verdachten te overmeesteren, te ontwapenen en aan te houden. Met een autoprocedure wordt een verdacht voertuig rijdend klemgereden door meerdere auto’s van een arrestatieteam.

Muts

De politie noemt het ’opvallend’ dat een van de verdachten een muts droeg, terwijl het afgelopen donderdag tropisch warm was. Naast de muts droeg deze verdachte en de bestuurder ook plastic handschoenen terwijl de andere verdachte ook een handschoen tussen zijn benen had liggen. Een van de verdachten droeg zelfs dubbele kleding.

De aangehouden mannen worden verdacht voorbereidingshandelingen te hebben uitgevoerd tot het plegen van een moord. In de nacht van donderdag op vrijdag 2 juni werd in Almere ook een 39-jarige vrouw aangehouden, zij wordt verdacht van medeplegen.

’13Baudette’

Binnen een lopend strafrechtelijk onderzoek onder de naam: ’13Baudette’, onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam, werd duidelijk dat mogelijk iemand voor zijn leven moest gaan vrezen. Een team van rechercheurs van de Dienst Regionale Recherche van de Eenheid Amsterdam hield zich met dit onderzoek bezig. Het vermoedelijke slachtoffer en de aangehouden verdachten zijn bekenden van de politie. Het vermoedelijke doelwit is op voorhand door de politie van de mogelijke moordplannen op de hoogte gesteld.

De rechercheurs kregen zicht op een gestolen auto die mogelijk gebruikt ging worden bij de aanstaande moordaanslag. Toen die auto begon te rijden werd direct een observatie- en arrestatieteam aan het werk gezet. Toen de verdachten vermoedelijk in de richting gingen van het mogelijke doelwit werd besloten in te grijpen. Een van de inzittenden had een pistool in zijn bezit.

De verdachten zijn gehoord maar hebben tijdens de verhoren geen openheid gegeven.

De recherche probeert na te gaan of de verdachten betrokken zijn geweest bij andere zware misdrijven of levensdelicten. De aanhouding is volgens de politie niet eerder bekendgemaakt omdat de verdachten in de volledige beperkingen waren geplaatst. De rechter-commissaris heeft de verdachten gisteren in bewaring gesteld.


Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)