Opnieuw is de Rotterdamse haven ernstig in verlegenheid gebracht door een corruptieschandaal. Een medewerker van een overslagbedrijf is opgepakt omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van 363 kilo cocaïne. Dit jaar werden al drie personen op sleutelposities in de haven opgepakt.

De politie had de 43-jarige man uit Rozenborg al langer op de korrel. Woensdagavond viel een arrestatie-eenheid zijn kantoor binnen, terwijl de verbouwereerde man achter zijn computer zat. Daarop had de politie gewacht, want zo kon men precies zien met welke container hij op dat moment bezig was.

Dat leidde tot succes. Bij inspectie bleek de container vol te zitten met 363 kilo cocaïne, zorgvuldig ingepakt in pakketjes. Vermoedelijk is de man betrokken bij grootschalige handel, want de politie kwam hem op het spoor na een opengeknipte container, waarbij men meteen aan coke dacht. De politie besteedde daarna maanden aan het onderzoek.

In de woning van de verdachte vond de politie cash geld. Dat werd in beslag genomen. Over welke hoeveelheid het gaat, is niet bekendgemaakt. Na de arrestatie heeft de politie tevens gesprekken gevoerd met geschrokken collega’s van de man. Hij wordt binnenkort voorgeleid en wordt verdacht van corruptie en betrokkenheid bij drugsinvoer.


Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)