Het Openbaar Ministerie beschikt over een nieuwe kroongetuige. Het gaat om een verdachte in het onderzoek naar de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Jaïr Wessels in Breukelen in juli 2017.

De verklaringen die de kroongetuige inmiddels afgelegd gaat het OM nu verder onderzoeken. De 30-jarige Wessels werd op 7 juli 2017 doodgeschoten op het parkeerterrein bij station Breukelen. Er zijn drie personen opgepakt. Ze verschijnen deze week voor de rechtbank.

De kroongetuige heeft zich bereid verklaard om in ruil voor strafvermindering en bescherming openheid van zaken te geven. Na toetsing op betrouwbaarheid heeft het OM besloten een deal met deze verdachte overeen te komen waarna hij de status van kroongetuige heeft gekregen. Over de inhoud van deze deal en van de verklaringen van de kroongetuige doet het OM geen mededelingen.

Van de drie verdachten Patrick S, Tony de G. en Howard K. zitten alleen nog de laatste twee vast. Tony de G. heeft eerder al uitvoerig verklaard over de liquidatie, die uitgevoerd zou zijn vanwege de roof van een partij drugs.

De kroongetuige is de tweede waarover het OM Midden-Nederland beschikt. Eerder toonde Nabil B. uit Utrecht zich bereid om te verklaren over zijn opdrachtgevers.

Bron: Telegraaf

Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)