Nu terreurbeweging IS veel terrein heeft verloren in Syrië en Irak, kan dit tot gevolg hebben dat de organisatie meer aanslagen gaat plegen. Niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook daarbuiten, in Europa.

WAAKZAAM BLIJVEN 

Daar waarschuwde NAVO-chef Jens Stoltenberg donderdag voor tijdens een bijeenkomst van de internationale anti-IS-coalitie in Brussel. „We moeten waakzaam blijven en doorgaan met samenwerken. Dat is precies waarom we hier vandaag bijeen zijn.”

Volgens Stoltenberg is hun werk nog niet gedaan. De coalitie onder leiding van de VS bestaat uit 73 partijen, waaronder alle NAVO-landen en het militaire bondgenootschap zelf.

AFGHANISTAN 

Defensieminister Ank Bijleveld was ook aanwezig bij het overleg, waar tevens de situatie in Afghanistan ter sprake kwam. De NAVO-ministers besloten de trainingsmissie Resolute Support met 3000 man uit te breiden tot 16.000 man.

De Amerikanen voeren daarnaast gevechtsmissies uit tegen de Taliban. Volgens commandant Johan Nicholson kunnen ze daar vechten en praten tegelijk. „De deur staat open voor de Taliban, maar als ze er niet doorheen gaan, wacht hun vernietiging.”

Bron: Metro

Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)