De politie heeft vanochtend een grote zoekactie gedaan in zeven woningen en een bedrijfspand met loods aan de Apolloweg in Leeuwarden. Daarbij zijn acht mensen opgepakt die onderdeel zouden uitmaken van een plaatselijke bende.

Bij de invallen zijn automatische vuurwapens, contant geld, vijftien voertuigen, een kleine hoeveelheid drugs en vuurwerk gevonden. De politie sleepte twaalf auto's weg. Een zoekteam van Defensie dat is gespecialiseerd in het vinden van verborgen ruimtes was ook aanwezig. De invallen hadden te maken met een lokale misdaadorganisatie van cocaïnehandelaren.

Acht mensen zijn bij de acties aangehouden, allen uit Leeuwarden in de leeftijd van 25 tot 33 jaar. Hoewel de politie meer aanhoudingen niet uitsluit, denkt ze de kopstukken van de bende te hebben opgepakt. Bij de politie bestond het vermoeden dat een groep Leeuwarders al enige tijd op grote schaal cocaïne verhandelde. De klantenkring blijkt uit ongeveer 200 mensen uit Leeuwarden en omstreken te bestaan.

Het Openbaar Ministerie en de politie begonnen afgelopen december met een onderzoek na meldingen van overlast in de straat. Het vermoeden bestaat dat de omzet van de bende over de afgelopen tijd enkele tonnen bedraagt. Waarschijnlijk werd de handel in auto's gebruikt om het drugsgeld wit te wassen.


Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)