De BBC heeft zaterdag flink met het schaamrood op de kaken gezeten, nadat hackers wisten in te breken op het Twitteraccount van de nieuwsgigant. Hackers gebruikten het Twitteraccount van BBC Northampton om te melden dat er een aanslag was gepleegd op de kersverse president Donald Trump.

Op Twitter viel zaterdagochtend te lezen: „Breaking News: President Trump is gewond aan zijn arm door schoten.” De tweet is zo snel mogelijk weer verwijderd, maar werd in eerste instantie ook al niet echt geloofd. „Het lijkt vreemd dat BBC Northampton dit nieuws als eerste zou brengen”, schreef iemand.

ONGEDEERD

President Trump blijkt inderdaad ongedeerd te zijn. De BBC meldde later op de dag dat de account was gehackt. „We doen onderzoek en nemen maatregelen om te garanderen dat dit niet nog een keer kan gebeuren”, beloofde een woordvoerder op de nieuwssite van de omroep.

Het is nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de cyberinbraak. BBC Northampton bood volgers via Twitter excuses aan voor de „ongebruikelijke tweet”.


Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)