Mensen die chocolade snuiven brengen daarmee hun gezondheid in gevaar. Daarvoor waarschuwen Amerikaanse dokters. Steeds meer mensen nemen een snuifje chocolade om daarmee een kick te bereiken, maar daarmee nemen ze grote risico’s.

Het goedje in kwestie heet Coco Loko, een poeder dat voor het grootste gedeelte uit chocolade bestaat. Het product kan gemakkelijk online worden besteld, maar het is niet officieel goedgekeurd. Op sociale media duiken de laatste tijd steeds meer filmpjes op van mensen die het spul opsnuiven.

Volgens doktoren kan Coco Loko de kans op astma en bronchitis sterk vergroten als het wordt opgesnoven. Volgens dokter Jordan S. Josephson van Lennox Hill Hospital zijn er geen lange termijnonderzoeken naar de gevaren van chocolade opsnuiven, maar zijn er wel degelijk risico’s.

’Beter om te eten’

Aan CBS New York legt Josephson uit dat het chocoladepoeder voor kinderen nog gevaarlijker is. Dit omdat ze kleinere neuzen hebben. „Het spul kan dan gemakkelijker vast komen te zitten.”

De dokter raakt aan om chocolade op de traditionele manier te nuttigen: door het op te eten dus. Legal Lean, de makers van Coco Loko, heeft vooralsnog niet gereageerd.


Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)