Een terroristische aanslag in Barcelona heeft meerdere mensen het leven gekost. De Catalaanse regering heeft inmiddels 13 doden bevestigd en zeker vijftig gewonden.

Een bestelbus reed aan het eind van de middag in op voetgangers op La Rambla, een drukke promenade die populair is onder toeristen.

Gewapende mannen hebben zich verschanst in een Turks restaurant La Luna de Estambul in het centrum van Barcelona na het incident waarbij een witte bestelbus tientallen mensen omverreed op La Rambla. Er is inmiddels een man opgepakt. De politie heeft een foto en de naam verspreid van de man op wiens naam het busje is gehuurd. Het gaat om Driss Oukabir.

Terroristische aanslag

De Catalaanse politie heeft via Twitter officieel bevestigd dat in Barcelona sprake is van een terroristische aanslag. Spaanse media gingen daar al van uit op basis van hun eigen bronnen bij de politie.

Over Nederlandse slachtoffers is nog niets bekend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag volgt de situatie op de voet en gaat dat na.

De aanslag gebeurde kort na 17.00 uur. De reddingsdiensten riepen mensen op het gebied rond het Plaça de Catalunya te mijden en metrostations in de buurt werden gesloten. De omgeving is door de politie afgezet. Helikopters circuleren boven het plein, en de politie zoekt naar de bestuurder van de witte bus van ongeveer zes meter die op omstanders inreed. Gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

La Rambla loopt vanaf het centrale Plaça de Catalunya tot aan de zee en is ruim een kilometer lang. Het midden is alleen toegankelijk voor voetgangers. De boulevard is ook een belangrijk verkeersknooppunt voor het openbaar vervoer, met bushaltes en metro- en treinstations.


Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)