Rector Raymond van Velthoven van het Newmancollege in Breda heeft één leerling geschorst vanwege zijn rol in de mishandeling van afgelopen donderdag. Het slachtoffer zit ook op het Newmancollege en was vandaag alweer op school.

Van Velthoven wilde over de geschorste leerling alleen kwijt dat die ’een prominente rol’ speelde in het filmpje, waarin te zien is hoe een 13-jarige scholier geslagen en geschopt wordt. „Maar het lijkt ons beter voor iedereen als hij zijn schoolwerk de komende tijd vanuit huis uitvoert.” De geschorste jongen is niet de enige leerling van het Newmancollege die te zien is in de video, die afgelopen weekend duizenden keren gedeeld werd op Facebook, maar Van Velthoven wil het onderzoek afwachten voor hij meer maatregelen gaat nemen.

Wel zijn de betreffende leerlingen en hun ouders gehoord. „We pakken dit heel hoog op. Uiteraard schrokken wij hier ook van”, vertelt Van Velthoven. De vechtpartij vond binnen een kilometer van de school plaats. De rector vertelt dat het slachtoffer vandaag alweer op school was en er met hem gesproken is. Over diens toestand wil hij niets kwijt, behalve dat het slachtoffer ’geschrokken’ is.

Normen en waarden

Ook enkele leerlingen van middelbare school Scala waren bij het incident betrokken, vertelt rector Kees van Steen. „Wij hebben de beelden bekeken en vastgesteld dat er ook leerlingen tussen stonden die bij ons op school zitten, in ieder geval een stuk of vier à vijf. We hebben dat vandaag bij die leerlingen aangegeven en bij hun ouders, die weten dus dat ze in beeld zijn, maar wachten met het nemen van eventuele maatregelen tot we zeker weten wat hun rol is geweest in deze vechtpartij”, vertelt Van Steen, wijzend naar het onderzoek van de politie.

De rector schrok flink van de beelden. „Maar het is niet vreemd dat ook onze leerlingen weleens bij dit soort incidenten zijn betrokken. Scholen maken nou eenmaal onderdeel uit van de samenleving.” Dat wil niet zeggen dat het Scala het er bij laat zitten. „Wij besteden in ons lesprogramma sowieso al tijd aan de normen en waarden en zullen dit vandaag nog eens extra bespreken.” Hij meldt overigens dat dit incident niet ’het gesprek van de dag’ is op school.

Bron: Telegraaf.nl

Video van deze walgelijke daad:


Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)