Astrid Holleeder, de 51-jarige zus van Willem Holleeder, kan niet wachten om voor de rechter een getuigenis af te leggen tegen haar broer. „Ik wil graag ten overstaan van een rechter getuigen en het ziet ernaar uit dat dat eindelijk gaat gebeuren.”

De zus van de bekendste crimineel van ons land heeft aan het televisieprogramma Brandpunt laten weten een duidelijk doel voor ogen te hebben. “Zolang ik een doel heb, ben ik in balans. En ik heb een doel. Ik wil graag ten overstaan van een rechter getuigen en het ziet ernaar uit dat dat eindelijk de komende maanden gaat gebeuren.”

Astrid leeft ondergedoken in Nederland. Als ze de deur uit gaat dan draagt ze een op maat gemaakt kogelwerend vest en een speciale kraag om zich te beschermen tegen een eventuele aanslag op haar leven. Ze heeft haar werk als strafrechtadvocaat moeten neerleggen en rijdt in een gepantserde auto.

Astrid wil vanwege haar veiligheid dan ook niet zeggen hoe haar dagen er uitzien. “Als ik zou vertellen wat ik op een dag doe, dan geef ik mensen met slechte bedoelingen, aanknopingspunten waar en wanneer ik mogelijk ergens te vinden ben.”

Bossche bol

Ze zegt het contact met vrienden en familie te missen. “Ik mis het vanzelfsprekende contact met mijn sociale omgeving.” Sinds ze op de dodenlijst van haar broer staat, is niets meer vanzelfsprekend. “Ik moet bij alles wat ik doe nadenken over mijn veiligheid maar ook over de veiligheid van de ander die ik wil ontmoeten.” Astrid haalt haar levensgeluk uit kleine dingen. “Een mooie wandeling, een Bossche Bol of mijn moeder.”


Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)