De omgeving van het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen is woensdagochtend afgezet na een bommelding die gericht is tegen voetbalclub sc Heerenveen.

In en rondom het stadion wordt met speurhonden gezocht, meldt de politie.

Niet alleen het voetbalstadion, maar ook de gebouwen van Sportstad en de Abe Lenstra Boulevard blijven gesloten. Het gaat onder meer om de trainingsaccommodatie van een aantal topturners.

„Dit verwacht je niet”, laat een woordvoerder van sc Heerenveen weten. Hij zat vanochtend bij een spoedbijeenkomst samen met betrokkenen van de gemeente en de burgemeester om onder meer te praten over vervolgstappen. „Ik zou echt niet weten wie hier achter zit.”

Het Friesland College, dat in het complex zit, is vrijgegeven. Leerlingen kunnen via de zuidzijde het gebouw in. Leerlingen die vandaag examen moeten doen, konden het gebouw aanvankelijk niet in. De examens starten daarom later. Twintig zwemmers van zwemvereniging HZ&PC Heerenveen moesten om 05.45 uur het zwembad verlaten.

Volgens een woordvoerder van de politie is er niemand opgepakt. Ook zijn geen mensen geëvacueerd. „In het complex zitten bedrijven, gebouwen en scholen. Het is behoorlijk groot. Maar voor zover ik weet waren er nog geen mensen aanwezig.”

De selectie van de profclub heeft vandaag een vrije dag. Gisteren werd er nog gespeeld in het stadion; sc Heerenveen won de derde oefenwedstrijd van het seizoen.

Bron: telegraaf - foto: RTLnieuws

Wat vind jij van dit bericht?

Facebook reacties (reageer ook!)